15 Şubat 2013 Cuma

ÇİKOLATALI TOP

Eminim herkesin evinde başarısız olmuş bir kurabiye,bayatlamış ya da kurumaya yüz tutmuş talep görmeyen kek artıkları vardır.Bunların haricinde pastadan artmış krem şantiniz çorbalardan artan süt kremanız muhakkak olmuştur. Bunları değerlendirebileceğiniz mükemmel bir tarif bu; Aşağıda size  ana malzemeleri veriyorum ama, biraz önce söylediğim gibi bisküvi yerine artık keklerinizi krem şanti yerine süt kremasını rahatlıkla kullanıp evdeki artan "çöpe gitmek tabirini kullanmak bile istemiyorum çünkü hiçbir şeyi çöpe atma gibi bir lüksümüz olmadığını düşünüyorum" usandığımız yiyecekleri başka bir tarife döndürebiliriz.Hele ki evde bir de ufaklıklar varsa inanın bu tarife bayılacaklar.

Malzemeler:

2 Paket petibör bisküvi
1 Paket sade krem şanti
1 Bardak süt
1 Su bardağı damla çikolata
1 Paket kakao
1 Çay bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Bisküvileri bir kabın içinde ufak ufak kırıyoruz.
Krem şantiyi ayrı bir kapta soğuk süt ile çırpıyoruz.
Çırptığımız şantiyi bisküvilerin üzerine döküyoruz.
Damla çikolataları da ekleyip, bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.
Karışımı buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
Bu sırada kakaoyu ve hindistan cevizini bir tabakta karıştırıyoruz.
Dolaptaki şanti-bisküvi karışımı çıkartıp elimizle istediğimiz büyüklükte toplar yaparak kakao-hindistan cevizi karışımına buluyoruz.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder