26 Nisan 2013 Cuma

ÇİKOLATALI PASTACI KREMASI

Benim her zaman kullandığım, ganaja oranla maliyeti düşük pastacıların da kullandığı lezzetli bir krema tarifi veriyorum. Gerçi ganajı şeker hamurlu tariflerde tercih etmemizin sebebi şeker hamurunu daha rahat taşıması, fakat sünger kekiniz çok ağır bir model taşımıyorsa bu tarz kremaları da tercih edebilirsiniz.

Malzemeler:

2 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı dolusu un
1 bütün yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
50 gr tereyağ
40 gr bitter ( yarım paket ama dilerseniz bir pakete çıkartabilirsiniz )
100 ml ( yarım paket ) krema

Yapılışı:

İlk olarak süt kremamızı çırpacağımız kabı ve mikser uçlarını buzdolabına koyuyoruz ki kremamız çırparken sorun yaşamayalım.

Tereyağ, çikolata, vanilya ve krema dışında bütün malzemeleri tenceremize koyuyoruz. Hepsini beraber iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını açıp karıştırarak kaynatıyoruz. Muhallebimiz fokurdamaya başlayınca vanilya, tereyağ, ve çikolatayı atıp altını kapatıyoruz. Koyu kıvamlı bir muhallebi oluyor telaş etmeyin, krema onu yumuşatıyor. Üstünün kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutmamız gerekiyor.

Muhallebi soğurken süt kremamızı şanti kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpalım.

Soğuduktan sonra sertleşeceği  için muhallebiyi mikserle tekrar çırpalım. Kremamızı da ekleyip tercihen spatulayla birbirine iyice yedirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder