3 Temmuz 2013 Çarşamba

ALMAN PASTASI ( MAYASIZ )


Keki yumuşacık, bulut kek ( wolke ) kıvamında bir pasta. Mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. İlk defa denediğim bir tarif ama herkes çok memnun kaldı. Bu da demektir ki ikincisi de yakınlarda gelecektir. Meyve olarak muz da çok yakışır bence, olgunlaşıp lezzetlenmeye başladığı bu ara şeftali de bize başka bir alternatif olabileceği gibi, sade meyvesiz de kullanılabilir.


Yapması kolay mı derseniz bir pasta için kolay. Çünkü süsleme aşaması gayet basit, ama sonuç gayet şık. Öğlen çaylarında, hatta yemeklerden sonra  da gayet rahat çıkarabileceğiniz bir tarif

Yaz aylarınde hafif bir şeyler olsun ama diş doldursun diyenlere gelsin.

Malzemeler:

2 yumurta
150gr toz şeker
150gr tereyağ
80ml süt
200gr un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
vanilya


Kreması için:

500ml süt
50gr şeker
1 yumurta
40gr un
1 yemek kaşığı tereyağ
vanilya

süslemek için arzuya göre çilek
üzeri için pudra şekeri


Yapılışı:

Un, vanilya ve kabartma tozunu beraber bir kaba eleyip kenara kaldıralım.

Mikserle tereyağ ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın.Mikserin hızını düşürdükten sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Sütü de ekledikten sonra ardından unlu karışımı ekleyelim. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştıralım. Kek hamurumuzu yağlanmış kabımıza yayalım 165 derecedeki fırında, ince bir kek olduğu için yaklaşık 30 dakika pişirelim. Her fırının ısısı farklılık göstereceği için kürdan testi uygulamayı ihmal etmeyin.


Pişen kekimizi soğuyunca dikkatlice ikiye ayırıp kenara alıyoruz.


Krema malzemelerini tereyağ ve çilek hariç soğuk sütün içine alıyoruz ve bir çırpıcıyla iyice karıştırdıktan sonra ocağın üstüne alıyoruz. Kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alıp içine tereyağ ekliyoruz ve mikserle 1-2 dakika kadar çırpıyoruz.


Soğuyan kremayı kekimizin alt katına  sürüp ister kestiğimiz ister bütün koyduğumuz çilekleri de üzerlerine yerleştiriyoruz.Kekin üstünü de kapattıktan sonra üzerine bir elek yardımıyla pudra şekeri eliyoruz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder