14 Eylül 2013 Cumartesi

SADE PASTACI KREMASI

Daha önce tarifini verdiğim çikolatalı pastacı kremasının  sade olanı bu sefer sıradaki... Hafif, lezzetli ve maliyeti düşük bir krema çeşidi.

Malzemeler:

2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı dolusu un
1 bütün yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
75 gr tereyağ
100 ml ( yarım paket ) krema ya da yarım paket krem şanti


İlk olarak süt kremamızı çırpacağımız kabı ve mikser uçlarını buzdolabına koyuyoruz ki kremamızı çırparken sorun yaşamayalım.

Tereyağ, vanilya ve krema dışında bütün malzemeleri tencerenize koyun. Hepsini beraber iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını açıp karıştırarak kaynatın. Muhallebi fokurdamaya başlayınca vanilya ve tereyağını atıp altını kapatın. Koyu kıvamlı bir muhallebi oluyor telaş etmeyin, kremayı koyunca yumuşuyor. Üstünün kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutmanız gerekiyor.

Muhallebi soğurken süt kremanızı şanti kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Eğer krem şanti kullanıyorsanız yarım paket toz krem şantiye yarım su bardağı ( 100 ml ) soğuk süt ekleyerek çırpın.

Soğuduktan sonra sertleşeceği  için muhallebiyi mikserle tekrar çırpın. Kremanızı da ekleyip tercihen spatulayla birbirine yedirin. Kremanız pastalarınız için sürülmeye hazır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder