10 Ekim 2013 Perşembe

PEYNİR KREMALI RENGARENK CUPCAKELER


Çok sevilen rengarenk cupcakelerim... Orjinal kreması aslında yağlı krema, ( butter cream ) bana çok ağır geldiği için peynir kremasını tercih ediyorum. Keki çikolatalı olduğu için kremanın hafif olması lezzeti dengeliyor... Özel günlerinizde özellikle çocuklarla alakalı günlerde tercih edebileceğiniz cıvıl cıvıl minik kekler...
  

Malzemeler:                                                                                                                                                                                                                                                         
120 gr bitter çikolata
85 gr tereyağ
175 gr toz şeker
2 yumurta
200 gr un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
250 ml süt
çay kaşığının ucuyla tuz
vanilya


Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu beraber eleyin ve bir kenara ayırın.

Çikolatayı mikro dalgada ya da benmari usulü eritin.

Tereyağ ve şekeri karıştırma kabına alın ve mikserle krema halini alıncaya kadar çırpın. Yumurta sarılarını ve aklarını birbirinden ayırın. Beyazların içine hiç sarı kaçmamalı. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta rengi açılana kadar iki üç dakika çırpın ve tereyağ şeker karışımına yavaş yavaş ekleyip birlikte tekrar çırpın. Eritmiş olduğunuz çikolatayı da ekledikten sonra karışım özleşene kadar çırpmaya devam edin.

Önce unlu karışımın 1\3 'ünü çikolatalı karışıma dökün ve çırpın. Ardından sütün 1\2'si,  tekrar unun 1\3'ü, sütün kalan yarısı ve unlu karışımın kalanını döküp her dökme sonunda karıştırın.

Ayrı bir kaptaki yumurta beyazlarını bir fiske tuzla beraber kar haline gelinceye kadar çırpın. Çikolatalı karışıma spatula yardımıyla yuvarlak hareketlerle yedirerek karıştırın.

Hazırladığınız muffin kalıplarına bir parmak kadar boşluk kalacak şekilde ister kaşıkla ister sıkma torbası yardımıyla doldurun.

175 derecede yaklaşık 20-25 dakika kürdan testini uygulayarak pişirin. İyice soğuduğunda peynir kremasını renklendirip sıkma torbasına doldurduktan sonra üstlerine sıkın.

Peynir kreması:

150 gr labne
1\2 paket krem şanti
3 çorba kaşığı pudra şekeri
renkli dıda boyaları

Krem şantiyi yarım bardak sütle çırpın içine labneyi ve pudra şekerini ekleyin tekrar çırpın. Bu aşamada karışımın tadına bakıp dilerseniz biraz daha pudra şekeri ekleyebilirsiniz. benim verdiğim ölçüde çok tatlı bir krema olmuyor. Eğer ki  isterseniz ince rendelenmiş portakal  veya limon kabuğu rendesiyle aroma katabilirsiniz.


Karışımı renklendireceğiniz miktarda kaba bölüp renklendirdikten sonra sıkma torbasına alıp soğuyan cupcakelerin üstlerine sıkın. Dilerseniz içine hindistan cevizi, çekilmiş fındık, badem vb. katabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder