10 Aralık 2013 Salı

KARAORMAN PASTASI




Yeni bir kurs günü ve yeni bir pasta...

İlk olarak bir su bardağı dondurulmuş vişneyi ( derin dondurucuda yazdan kalma vişneleriniz varsa onu da kullanabilirsiniz ) 1 çay bardağı su ve 1 çay bardağı şekerle bir iki taşım kaynattık. Pandispanyanın katlarını vişnelerin bu suyuyla ıslattık.

İçinde kullandığımız pandispanya, daha önce yaptığımız Meyveli Pasta ve Karamelli Krokanlı Pasta ile aynı pandispanya. Buna sadece un miktarını değiştirmeden kakaolu olması için 25 gr kakao ekledik. Pastacı kremasını 1/2 ölçü pişirdik ve piştikten sonra 80 gr çikolata ekleyip eriyinceye kadar karıştırdık. Bu kremayı üçe ayırdığımız kekinin ilk katına sürdük ve vişneleri yerleştirdik. İkinci katı için 200 ml kremayı kaynama noktasına getirdikten sonra 200 gr bitter küvertür çikolata ekleyerek ganaj kreması hazırladık. Süsleme için ayırdığımız vişneler dışındaki kalan vişneleri de ganajın üzerine dizdik.


En üstüne iki kaşık süsleme için ayırdığımız çırpılmış krem şantinin kalanını sıvadık. Yan tarafları ise, uygun ölçülerde kestiğimiz yağlı kağıdın üstüne benmaride eritilmiş 80 gr çikolatayı sürüp, dikkatlice pastanın yanlarına yapıştırarak elde ettik. Biz biraz yüksek kestiğimiz için kenarları kıvrıldı ama kötü durmadı bence... Donması için buzdolabında soğuttuktan çıkartıp dikkatlice yağlı kağıdı üzerinden sıyırdık. Daha sonra süslemek için sıkma torbasına ayırdığımız krem şantiyle üzerine süslemeler yaptık.Vişnelerle ve rendelediğimiz çikolatalarla son dokunuşları yaparak pastamızı bitirdik.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder